x

OFFICE LIGHTING FOR A TRENDY CAT B OFFICE FIT OUT

BEDFORD AVENUE, LONDON SKYSCANNER OFFICE

PROJECT SUMMARY:

PROJECT NAME: Skyscanner

LOCATION:London

SECTOR: Office

VALUE: Undisclosed 

DURATION: 3 Months

CLIENT: Modus Group

ARCHITECT: Modus Group

ELECTRICAL CONTRACTOR: Advanced Power Developments Ltd

 

 

The successful travel search site and app Skyscanner is used by 80 million people every month. Available in 30 languages,Skyscanner allows for instant comparisons for flights, car hire and hotels, worldwide. The company was founded in 2003 in Edinburgh and currently employs over 1000 staff, with offices in Barcelona, Beijing, Budapest, Edinburgh, Glasgow, London, Miami, Palo Alto, Shenzhen, Singapore and Sofia. 

 

Relocating to a new London office, Skyscanner were looking to introduce the health benefits of ergonomic seating and biophilic design to their three-floor office space. The travel technology company renowned for embracing the technology wanted to nurture their talented team and create a contemporary feel embracing the cool Scandinavian look and feel.

 

 

The in-house design team worked with workplace specialists at Modus, delivering the design brief for the scheme.

Approached by the designers at Modus at the end of January 2017, our team assisted with the product selection for the office lighting. The design team knew exactly what they wanted for each area, to achieve a cool, urban appeal to the office space.

 


 

 The design brief for lighting was:

All lighting had to be LED and compatible with DALI system.

Working alongside the designers at Modus and electrical engineers at Advanced Power Developments, our team produced full lighting design and lighting calculations to make sure sufficient lighting level was achieved in offices, meeting rooms and breakout areas. Our team supported the designers with product samples and created lighting plots for 2 floors of the new office space.

 


 

 

 

In the open plan office, the TONGE suspended was used as the main office lighting. Combined with the custom joinery detail and green plants, the matte black luminaires with soft curved edge add a strong visual interest to the space. Bold and soft at the same time, the Tonge was installed in a diagonal pattern, bringing a playful feature to the workplace.

In the auditorium, the disk shaped TALLA Suspended  were used. The minimalist design of the Talla works well in spaces with exposed ceilings. The matte black finish blends in with the black ceilings, subtly enhancing the contemporary aesthetics.

The Talla was also used in the breakout space next to the coffee area.

All lighting was supplied with DALI dimming, some luminaires were supplied with the integral emergency. The project was fairly fast paced and the lighting was delivered on time to the satisfaction of the client.

 

 

 

The result is a fantastic and cool Cat B fit out scheme inspired by nature and really embracing the biophilic design. It projects the personality of the client and contributes to attracting the best talent in the industry.

 


 

 If you are currently working on a project, thinking of moving offices or own a commercial property that would benefit from a new lighting scheme, GET IN TOUCH WITH OUR FRIENDLY TEAM!  

 WE WOULD LOVE TO GET INVOLVED! 

 

x

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website and to tailor the relevance of our communications with you. If you continue to browse our website, we’ll assume that you are happy about this. You can manage the cookie setting at any time. To learn more about how the cookies are used on this website, please read here.